Translate

Претражи овај блог

Укупно приказа странице

Петар Божовић: Нисмо ни осетили када су нам извадили мозак

понедељак, 30. март 2015.

Хроника: Хашки трибунал наложио Шешељев повратак у притвор, и коментари


Орах ! | 30/03/2015 11:50
Сигуран сам у то да се овај "без крви" неће вратити. Хаг и Запад се баш намерачили да понижавају и докрајче Србију до краја. Или просто имају дојаву да се нешто ваља иза браде. Као те 2003. Скупа цена лојалности Русији.
ProPolitikin Hrvat | 30/03/2015 11:51
Srbija otvara lov na Seselja, s obzirom da dobrovoljno nece ici. Nego nije mi jasno sto covjeka ne osude, ne mogu mu dati vise od 20 god. zatvora, a s obzirom da je 2/3 vec proveo u zatvou njemu svakako sljeduje sloboda, ili ga opet ''skanjaju'' po necijem zahtjevu?
ovo se zove zamajavanje postenog sveta | 30/03/2015 11:53
I ovo je igra; jasno e da Seselj nije nikakva pol snaga u Srbiji.
Bio je to se secamo ..ali vise nije. Njegove politicke ludorije
su strasno skupo kostale bas te naivne gradjane koji se prime
na pricu, ali samo do pola recenu.

Sada ce da bude neki show ..da bi se skrenula paznja javnosti ..bedno naravno. Bedno pre svega od EU jer odlicno znaju da Seselj nije opasnost a i od njega..Bolestan covek a pravi od sebe putujuci cirkus. Tuga ziva. A sve da ide voda na vodenicu AV.. Zalosno radikali vi ste klasicna mafia kao i ovi Vasi preletaci.
Зарја Зарја | 30/03/2015 11:54
Ово је правни скандал у светским размерама, а згодно дође за спољну и унутрашњу злоупотребу!
Срамно, шта год ко мислио о Шешељу!
doktor detus | 30/03/2015 11:59
... seselj se nece vratiti u hag - zbog toga ce biti stopiran prijem u eu - dvostruka korist za zemlju srbiju...
Nikola Mikic | 30/03/2015 12:00
Narod je izgubio sav moral u ovoj Zemlji, pa bi tako zarad EU i nekih stotinak eura mesecno vise prodali i zemlju i pola naroda a kamoli Seselja... Zalosno... SNS botovi, ocekujem sto vise minuseva..
danica k.z. | 30/03/2015 12:06
Koga ce ovako da slome? 
Vojislav Seselj je koleteralna šteta, a, da li sada preko ovog trazenja da se vrati, zapravo žele da pokažu snagu, da ucutkaju razmetljivce u tzv. Vladi zemlje Srbije, koji bi da udaju u EU, ali, da uskrate sankcije Rusiji?!
Ovaj zahtev je visestruka opomena, naredba i kaznjavanje neposlusnima, a sve se " lomi" preko V. Seselja!
zm boy | 30/03/2015 12:12
Šta reći,nije to sud nego pijaca koju je osnovala tadašnja administracija SAD-a,sa ciljem kontrole i uspostave sistema ograničenog suvereniteta nad državama bivših članica SFRJ-a.Vremenom je pijacu zamenio cirkus,i na primeru V.Šešelja treba da vidimo gde se zapravo nalazimo u madjunarodnoj zajednici,koliki su nam dometi,uticaj,koliki nam je zapravo stepen nezavisnosti a ja ponavljam na nivou Paname i Salvadora sa tendencijom prelaska na niže nivoe.Šta je tu je ,sudbina jedne nacije kojoj su otrgli nešto najsvetije što je imala-ponos.
Саша Пајић | 30/03/2015 12:13
Радикали,на црту!
Деда Милоје | 30/03/2015 12:13
У најави је нови српски риалити . . .
Mladen Mladenovic | 30/03/2015 12:15
Najtragičnije je što se ova pravna nakaza, ovo pravno čudovište naziva sudom? Šešelj može da bude kakav hoće ali, držati nekoga 11-12 godina u zatočeništvu, znajući pri tome, da za takav zločin, niti Haški tribunal kao celina, niti njegovi pojedinci neće odgovarati, predstavlja najneverovatniju zloupotrebu i silovanje prava i pravde. Ovaj sud je izuzet od bilo kakve odgovornosti a osnivači suda od plaćanja odštete za svoje neljudske postupke. Sve ću razumeti ali nikada neću razumeti ni shvatiti činjenicu, da se čoveku, koji je navodno počinio "enormne zločine", 12 godina ti zločini ne mogu dokazati.
dzemo zastavnik | 30/03/2015 12:16
juce palis zastavu, danas ides u hag. da lajes protiv domacis mos kolko oces al da palis zastave od gazda ne mozes. ima da se vidi ko je gazda, bre!
kockar kockar | 30/03/2015 12:21
Sta ono zatrazi Hrvatska i Kolinda??Gdje ides Srbijo??Vrijeme doslo za politicke i socijalne nemire u Srbiji
Cak Noris i Stiven Sigal | 30/03/2015 12:27
@Орах ! | 30/03/2015 11:50
Brate slatki, kakve veze sad ima Rusija sa Seseljevim povratkom u Hag i 2003. godinom?

P.S. Ne sumnjam da ce SAJ, PTJ, KOBRE, DABRE i ostali bre besprekorno izvrsiti svoju svetu patriotsku duznost i uz koordinate glavnokomandujuceg nam Prvog ministra odraditi posao bez problema, a na radost svih naroda i narodnosti u Srbiji.
mih milenovic | 30/03/2015 12:32
On ne može biti uhapšen i izručen Hagu iz humanitarno-zdravstvenih razloga. Rak bez lečenja i trerapije bi ga ubio u zatvoru.
mih milenovic | 30/03/2015 12:32
On ne može biti uhapšen i izručen Hagu iz humanitarno-zdravstvenih razloga. Rak bez lečenja i trerapije bi ga ubio u zatvoru.
Don Kihot | 30/03/2015 12:36
Glupost bez presedana! Zašto ga ne osude, i ukoliko kazna prelazi 18 godina, on će otići na izdržavanje razlike dok ne dogura 2/3, jer je već 12 odležao!!! Nastoje da preko Vojinih leđa kazne aktuelnu Vladu zbog neposlušnosti i iskazivanja poštovanja Putinu i Rusiji! Žuri se Amerima da započnu sa projektom Velika Albanija, na uštrb okolnih zemalja ali znaju, da to im neće poći za rukom, jer će Rusi odmah vojno da nam priskoče u pomoć! Preigrali su se Ameri žestoko...sada će da počnu ružna pisanije novina koje su u vlasništvu stranaca,a sve s ciljem da zatruju i podijele narod. Nema potrebe nigdje da mrda Vojvoda iz Srbije!!!
Славко Коцић | 30/03/2015 12:39
@kockar kockar

e lepo me podseti na hrvate a i zbog vučića i šešelja koji voledu da igraju šah.

E sad zašto Srbi ne mogu igrati šah?- Kralj i kraljica u Londonu - Topovi na Kosovu - Lovci u Vojvodini - Konji u Hagu - Pešaci na Kalemegdanu - A šah-tabla u Hrvatskoj
Станко Маркез | 30/03/2015 12:42
Да ли је овај ”суд” надлежан да суди ратним злочинцима, који су без одобрења СБ УН, бомбардовали СРЈугославију и осиромашеним уранијумом?
Да ли треба да се по том питању огласи тужилац тог суда и по ”службеној дужности” покрене тужбу?
Србија,у сваком случају,треба да тужи злочинце!!!
NE nato-sud | 30/03/2015 12:44
Politika g. Šešelja je uvek bila nakardna, neozbiljna i štetna za srpski narod i državu Srbiju. Čak i ako je nekad imao uticaja na politiku Srbije (SRJ) on je danas sa svojim pričama potpuno nebitan za politiku Srbije.

Međutim, ako postoji nešto nakaradnije to je haški tribunal i njegovo ustrojstvo i procedure. Haški tribunal je uvreda zdravog razuma. Ove odluke (ceo proces, puštanje na privremenu slobodu i sada ovaj zahtev) su poigravanje sa državom Srbijom. 

Ali ono što je osnovno - Haški tribunal je teško i beskrupulozno prekršio elementarna ljudska prava g. Šešelja (pre svega pravo na pravično suđenje u razumnom roku)
Čovek se lično odazvao tužbi i otišao na suđenje i imali su na raspolaganju sva prava ovog sveta da donesu presudu.
Ima li ovaj svet jos nekog živog pravnika?

Ovo sada već nije pitanje Šešelja nego poigravanje sa Srbijom. Zbog elementarne zaštite prava svog građanina makar bio 100% naopak, Srbija treba da se obrati UN i žali se sudu na ovaj cirkus!
Извињавам се на ћирилици | 30/03/2015 12:45
У браварова времена ова екипа: Вилијам Х. Секуле, као "председавајући", Арлете Рамаросон, Калида Рашид Кан, Бактијар Тузмукамедов и Кофи Кумелио А. Афанде - чекала би сатима под палмом у сунцу да их југословенска делегација прими и потапше... Сада тај башибозлук тражи од ржаве Србије да им одмах испоручи тешко обољелог грађанина оптуженог да је међу Србима изазивао мржњу према јадним Хрватима и БХ-муслиманима..

Питам се која би то држава - осим ових чуда на Балкану - пристала да тако нешто и уради, Ниједна. И свака би то јасно и једноставно образложила јасним хуманитарним разлозима и недостатком кредибилитета Хапког трибунала. Ако неко мисли друкчије нека понуди примјер озбиљне државе која би то и урадили.

Е сад наравно обавезно долазимо до Србије и Србадије из Србије. Шта рећи? Најбоље ништа. 

Уствари погледајте ко вам кроји судбину, списак је у чланку.
Hasko Nacic | 30/03/2015 12:50
Srbija je jedina zemlja na svetu koja svoje gradjane salje na izdrzavanje kazne van svojih granica. 
To se nekad zvalo Goli otok a sad Hag.
U odnosu na nekad primecuje se razlika u komforu i Srbima.
Komfor je napredovao a Srbi su postali misevi.
Nikola Savic | 30/03/2015 12:56
Дали су још једну прилику Вучићу да се понизи и тиме докаже безрезервну лојалност својим западним менторима. Да као најбољи студент права поступи по једној противправној одлуци и још и ухапси свог доскорашњег најприснијег политичког сарадника.
Што се тиче Шешеља, он је према њиховом сценарију завршио посао у Србији. Пуштен је у тренутку кад су Вучић и Николић почели да кокетирају са Русијом, као пацка. Сад, пошто је дотичнима јасно ко је газда, нема више разлога да буде на слободи и обара рејтинг владајуће нам странке.
lj m | 30/03/2015 13:01
Potegnute su sve veze u Hagu i EU. Ko zna sta je sve obecano. Treba skloniti Seselja. Priblizavaju se izbori.
Pavle Skoric | 30/03/2015 13:01
A sta mislite ako Vucic kaze; damo, a Toma; ne damo.
Што је више Клевета и лажи | 30/03/2015 13:02
Шеки нам је милији и дражи !
Opsta Sprdnja | 30/03/2015 13:09
Sprdnja od suda se sprda sa sprdnjom od politicara. U svemu aktivno ucestvuje sprdnja od vlasti u sprdnji od drzave i zakona, a sve u nameri da postane punopravna clanica sprdnje od Unije sa kojom se nece vise sprdati.
Slobodan Ratković | 30/03/2015 13:21
Prije dolaska na vlast ove koalicije,mnogi Srbi su napustili Srbiju,a kada je ona preuzela sve dizgine u svoje ruke,upravljajući sudbinom Srbije i njenog naroda na način kojim se zadaju najbolniji udarci najugroženijoj kategoriji ljudi,Srbi još brže prazne Srbiju i odlaze u bijeli svijet.Kada mi ispadne prva prilika otići ću kraj groba oca Justina Popovića i pomoliti se Gospodu da vrati srpski narod na pravi put, da spasi izgubljenu dušu koju mrve zapadni centri moći i njihovi saradnici unutar Srbije.Laži su učinile svoje,ispredle svoju mrežu svuda gdje nečista savjest i halapljivost bez prestanka rade o opstanku,samopoštovanju i Svetosavskom identitetu srbskog naroda.Srbski narod stoji izmedju Ljubavi i mržnje,izmedju Istine i laži,i nikako ne shvata da je put spasa samo jedan jedini.Gospode,pomozi ovome nesretnom narodu da ga rušitelji Djela Božijih ne pripoje svom carstvu tmine,laž i zla!S.R.
Вукадин Врбник | 30/03/2015 13:24
Ово Амери играју своју бескрајну бесрамну игру. Једанаест година држали су га у затвору ни за шта а онда без објашњења пустили да припрети Вучићу. Сад би да га повуку као штих за нове ситуације. Е моја Америко ! Како смо те волели а на шта си спала . . .
Stiven Sigal | 30/03/2015 13:26
Ne podržavam mnogo toga u političkom "lutanju" i "vrludanju" dr Vojislava Šešelja od delova doktorske disertacije na temu "uloge gospodina Broza u prirodi i društvu" do traganja za nekakvim prestolonaslednicima po Španiji ali...doslednost i istrajnost u "otcepljenju" ili nepridruživanju Srbije EU, NATO kao i MMF - to apsolutno podržavam i uz ostalo tj apsurdnost haškog tribunala kao i delovanja ovih Vukčevića, Vekarića, Ljajića - Šešelju je mesto ovde na srpskoj političkoj sceni nikako u Hagu. Dakle potreban je jak protagonista ideje suprostvaljanju apsolutnog dužničkog, političkog pa i teritorijalnog ropstva i izbavljenja Srbije iz statusa protektorata a ako je dr Šešelj kadar da okupi takve snage oko sebe i značajno uveća broj takvih onda nema dileme oko nekakvih izručivanja u Hag!
ljubica simic | 30/03/2015 13:31
Nije valjda na delu repriza dogovora premijer Srbije - Karla Del Ponte?
@Славко Коцић - nealternativni sah | 30/03/2015 13:51
Znaci Vi vise volite ovaj moderni oktobarski sah : Kralj u Vasingtonu, Kraljica u Berlinu, Konji ispred skupstine, pioni u skupstini, lovci po NVO, a sahovska tabla u nealternativni glavama da popuni onu veliku prazninu.
Гојко Мрњавчевић | 30/03/2015 13:53
"A sta mislite ako Vucic kaze; damo, a Toma; ne damo."

Мислимо. Шта ми има да мислимо.
Онда ће Вучко на нареди шефу одбране од поплаве /у периоду суше/ града Шапца некаквом генералу /који једини није испоручен Хагу, а каже био је учесник косовског боја/ Љубиши Диковићу да у`апси циркузанера Шешеља и будалину Томислава циркузанеровог војводу, и да их на Видовдан најсвечаније уз звуке Београдску филхармонију и у саслужењу духовног оркестра СПЦ испоручи у Хаг.
Bunjevac iz Tavankuta | 30/03/2015 14:17
Joso se strasno uzbudio kad je procito ovaj clanak, sad je usto pa sa penom na ustima skoro vice: Sta sad trabunjaje one matore budale u Hagu ja bi njih sve tuzio u u Njujorku direktno Savetu za bezbednost da ima svi da idu haps najmanje deset godina pa ondak mogu da pricaje to sada trabunjaje. Mi malo iznenadjeni na Josinu reakciju a Pista ga samo mirno pita: Dal si to sam smislio il si nigde to cuo? Joso se obrecne na Pistu: To cigurno nisu smislili tvoji Madzari priko puta neg se to prica u svim mianama oko stareske pece na Buvljaku u Subotici.
miki markovic | 30/03/2015 14:43
Ova kobajagi evropa EU ispostava USA odnosno od 45god. njihov protektorat se sprda sa malim okolo evropskim drzavicama nepostujuci ama ni minimum ljudskih i moralnih prava ljudskih stvorova, ne nisam na strani seselja ali sam na strani prava ne medjunarodnih nego istinskih ljudskih garantovanih od boga na zivot i rad.Veliki AV vozd /postavljen od zapada mozda i ucenjen/ pitace MMF da li ce vratiti penzije na stari nivo a jadni penzioneri odmah raspravljaju koliko ce to biti i kad a ne slusaju vozda on lepo kaze tek treba da pita gazde sta i kako uraditi,sad ce imati bitnijih stvari apsiti seselja pa u hag.
Раде Ковачевић | 30/03/2015 14:43
Свима је јасно да је Анте Готовина одговоран за ратне злочине, да је ратни злочинац и да му је место у Хагу, па зашто ипак није тамо!? Има утицајне пријатеље, је’л да, а и много зна о улози тзв. међународне заједнице у акцији « Олуја », а вероватно и о њеној улози у акцији Сребреница у БиХ. Најмање што се било када могло учинити у вези са набеђеним Китаровићкиним херојем Анте Готовином је да му се не преиначује заслужена казна затвора од 20 година строгог затвора у Хагу. Писмом генералном секретару УН Китаровићева је поздравила ћутање УН о најекстремнијем етничком чишћењу једног европског народа у другој половини 20. века, српског народа у Хрватској. Када се у бога не верује, све је дозвољено.
Posteni Gradjanin | 30/03/2015 14:53
Sta je Srbija do sada uradila na zastiti Haskih optuzenika, osim sto je Hagu dostavljala dokaze kako bi optuzenici dobijali sto vece kazne. I slepcu je jasno da sadasnja vlada vise nema nikakvo poverenje naroda i da Seselj postaje ponovo politicka figura Srbije. Cak ni totalitarna diktatura zavedena u medijima nije u stanju da politicki zamagli ime Seselj. Seselj treba da se preda tek kada presuda bude izrecena a ne da se vraca i sedi u Hagu kako bi se izbegle "klimatske" promene u Srbiji jer su prevremeni izbori jedini nacin da se Srbija uspravi. Povratak u Hag znacio bi samo jedno, uklanjanje sa politicke scene Srbije. Sta ce da radi u Hagu.. da sedi i ceka.. sta da ceka... da ga ubiju kao SM. Od presude nema nista jer je sama optuznica pisana na brzinu jadno i bedno. Seselj treba da trazi politicki azil u Rusiji i da se privremeno skloni u Rusku ambasadu. Iskreno se nadam da nece biti uhapsen i da ce nam EU zamrznuti dalji "put" ka EU sto ce biti ostvarenje zelje vecine gradjana
Teca Peca | 30/03/2015 15:11
@Ovo se zove zamajavanje sveta-Sve tacno potpisjujem i ja.Teca Peca!Inace i mi kao narod smo zreli za cirkus jer nam je sve ravno do....
ProPolitikin Hrvat | 30/03/2015 15:17
I niste bas morali dodati izjave Kitarevicke i Mesica, za njih su Gotovina i Glavas heroji, pa s hodno tome nisu dostojni da komentarisu Seselja i da im se izjave nalaze po srpskim medijima. Takodjer sam uvjeren da Seselj nece biti vracen zbog zelja Kitarovicke nego zbog visih ciljeva USA politike, kako prema Srbiji tako jos vise prema Rusiji.
Zvezdana . | 30/03/2015 15:35
Covek je gospodar reci dok je ne izgovori i gospodar dela dok ga ne ucini. Vojislav Seselj koji je svojim boravkom u Haskom tribunalu dokazao svu besmislenost i pristrasnost tog suda, veliki intelektualac i rodoljub je zbog svojih ishitrenih reakcija doveden u poziciju u kojoj je sada.
Paljenje zastave NATO-a je izazvala odusevljenje u celom svetu u kome se svesnost ljudi budi. To je simbolican cin revolta coveka cija zemlja je bombardovana bez razloga - za koji je petlju da ga izvrsi imao samo Vojislav Seselj. 
Dugogodisnji boravak u zatvoru i izadaja njegovih stranackih kolaega ( sada predsednika i premijera zemlje Srbije ) je uticala na to da je njegova toleranicija na frustracije smanjena.Od nekadasnjih clanova SRS-a Nikolica i Vucica ocekujemo da po ugledu na politicare zahvaljujuci kojma ce dobiti ratnu odstetu Grcka od Nem.(vec su osnovani Fondovi u Nemackoj za tu namenu ) iniciraju tuzilastvo kada je u pitanju ratna odsteta koju treba da nam isplati NATO i da
zastite saborca
Vesna *** | 30/03/2015 15:49
Farsa se nastavlja
tuk puk | 30/03/2015 15:50
Daj Boze svega sto mozes dati samo da ne udjemo u Eu... Pa makar to nesto bilo i Seselj, sanjar koji i dalje prica o Velikoj Srbiji. Pozivam Srbiju da se molimo zajedno, bolje i devedesete kad nista nismo imali, ali jesmo sebe od ovakve ponizavajuce sadasnjosti u kojoj molimo svijet da nam dopusti da mu budemo kmetovi i kmetske buducnosti. Pomozi Boze maloj Srbiji i zastiti je od "evropskih lidera sa vizijom" pocev od Djindjica pa do Vucica.
Valsimot Valsimot | 30/03/2015 16:00
I rusenje Milosevica pomocu NATO-a, i 5. i posle petog oktobra, i ustolicenje Kostunice i DJindjica, Tadica i Dacica i Nikolica, Vucica i Dacica je, sto se unapred znalo, igra koprmilara i njihova ucena pomenutih.
Kada je Staljin zapretio Titu. prica se da je |Marsal otisao na Brijone i pohapsio i prave i neprave informbirovce. A onda mu je Staljin rekao da ih je mnogo, kao peska u pustinji. a Jospp Broz mu je poslao kesicu ljutih papricica.
Nas narod ima poslovicu "Na ljutu ranu, ljut melem."
To je trebalo da rade nasi imenovani, pa bi se videlo kud puklo da puklo.
I, jesu li citali Makijavelija?
Seselj misli da je pobedio, a samo je jos jedno orudje protiv ocigledne, ranije germanske, sada anglosaksonske zavere, ne protiv Srbije, vec za mesto na kome je Srbija, sto dokazuje USA baza kod Urosevca, zna se zasto je tu.
Pouka, sto pre savez sa RF, Kinom i Indijom, pa da se vidi "cija majka crnu vunu prede".
Мића Цар | 30/03/2015 16:06
Војиславе Шешељу сам си крив видиш каква је Србија и Народ и кога ти сада заступаш и зашто. Ћути ту где се налазиш и живи свој живот и смири се. Нити имаш кога да браниш нити коме да се Обратиш за помоћ. Једино ако си луд онда ти не може нико помоћи. То ти је мој савет од Миће Цара из Лазаревца.
sono io | 30/03/2015 16:08
sud presudio na osnovu onoga što je Šešelj REKAO... svašta...
Fizicar USA | 30/03/2015 16:28
Ovakvim ponasanjem/presudama, ICTY sudi - sebi. Kakav je to (politicki) sud - kako moze da se nazove sudom, kad coveka drze u PRITVORU 12 GODINA, pa ga potom pustaju na PRIVREMENO? Kakav je to sud da nekoga drzi u PRITVORU 12 GODINA RADI OSHTROG JEZIKA (nista drugo nisu mogli da mu nadju za tih 12 godina)? To nema veze sa sudjenjima i pravom. To je pravna lakrdija-tutorstvo gole sile. Djukanovic bombardovao Dubrovnik (zamisli!) i primaju ga u Beloj Kuci, kao uglednog drzavnika, koji je priznao Kosovu i vodi istu CG (koju je NATO bombardovao 78 dana) u NATO? Kakav je to sud da Tachija, Mesica, Tudmana, Izetbegovica ne okrive - direktne ili komandujuce pocinioce istih zlocina za koje su odgovarali bili osudjeni njihovi podredjeni? Vucic i Nikolic imaju problem. Ne bi bio problem da mogu da zive 200 god.. Ovako Nikolicu je recimo ostalo (da nagadjam) 15 ak godina do kraja zivota, Vucicu malko vise. To ce proci kao tren. Oni mogu da ih provedu servilno, sto bi rekao Lazanski, ili kao ljudi
Svakom po zasluzi | 30/03/2015 17:15
Ne razumem zasto nije do sada otisao u Rusiju , pa neka traze njegovo izrucenje od Putina ?
Vlada je morala da predvidi ovakav scenario , sada neka vadi vruce kestenje iz vatre ...ili neka ga kao Milosevica prodaju ...A Bog nikad ne prasta domacim izdajnicama !!!
V.V.B. Danska | 30/03/2015 17:19
Ni malo nije vazno da li sam ili ne pristalica politike dr. Vojislava Seselja.Seseljeva hrabrost,doslednost i nepokolebljiva odlucnost da ne poklekne pred laznim sudom i laznim sudijama su razlozi zbig kojih gajim VELIKO POSTOVANJE prema ovom coveku i politicaru.Medu srpskim politicarima vlada poltronski i izdajnicki moral zamaskiran fraziranjem da sve rade u unteresu Srbije.Savijaju se do zemlje,a Srbiji sve gore.Ova lakrdija oko Seselja treba POD HITNO da se PREKINE!To se odnosi i na lakrdijaski sud u Hagu!Americkim vojnicima ne moze da se sudi van USA.Danski mediji danas prenose da je u Nemackoj u 92. god. umro Soeren Kam,Danac,istaknuti nacisticki oficir i ubica iz Dr.Sv.rata.Danska je decenijama trazila njegovo izrucenje.Nemacka to nije dozvolila iako je EU donela odluku o njegovom izrucenju Danskoj.Nemacka decenijama stiti nacistickog ubicu koji cak nije Nemac.Srbija izrucuje kvazi sudu svoje gradane,svoje patriote.SRAMOTA!!!Seselju zelim dobro zdravlje i da izdrzi! Sve najbolje!
Vito Raski | 30/03/2015 17:23
Hteo sam jos nesto da naglasim u vezi hapsenja Seselja, naravno ako do toga dodje. U slucaju da se ne angazuju pomenute, u clanku, srpske snage, najverovatnije ce to uraditi NATO fasisti, ali preobuceni tako da sumnja opet padne na iste. Prema tome, kako god ne mozemo izbeci haos u Srbiji. Nije li dokaz ove moje pretpostavke I to sto je pre neki dan osvanuo Clanak u "Politici" da ce Srbija biti "kolateralna" steta u sve otvorenijem medijskom ratu izmedju Rusije I zapadnih okupatora, koji ce, kako indicije navode, doci I do istinskog rata izmedju pomenutih strana. Gledajuci kroz istoriju, ni jedan rat nas nije mimoisao, pa izgleda nece ni ovaj, da li podrzavali jednu ili drugu stranu. A zbog najavljivane neutralnosti moguce je da stradamo od obe strane, imajuci u vidu njihove sposobnosti za mesetarenja, a nase naivnosti da im verujemo. Jedina ocean svega je: DA SMO ZAISTA POSADJENI I IZNIKLI NA VETROMETINI ISTOKA I ZAPADA, I TAKO OPSTAJEMO ZIVOTARECI, BEZ PRAVE I ISTINSKE SLOBODE.
Неиспрани Мозак | 30/03/2015 17:34
Шешеља политички не подносим и са њим ама баш никаквих додирних тачака немам. Али ово што ради хашки "трибунал" са њим је животињско иживљавање !!!
Ако је то "демократија" ка којој нас присиљавају да идемо, а јесте, НЕ ЖЕЛИМ ЈЕ !!!
Ivan I | 30/03/2015 17:51
Sada se vise nista ne moze promeniti. NAJVECA greska je bila sto je Srbija pristala da saradjuje sa sudom koji zastupa interese istih onih koji su nas u svakom pogledu razrusili. Ni jednog jedinog naseg drzavljanina nismo smeli poslati tamo. Nista losije ne bi prosli nego sto smo prosli svih ovih godina. Siguran sam u stvari, da bi imali i vise postovanja prema nama. Ovakve bezkicmenjake, podanike, poltrone kao sto smo se pokazali Zapad u stvari prezire i sa uzivanjem jos jace gazi.
Totalno nije vazno, | 30/03/2015 17:53
...Gospodine Seselju, da li se gospoda "od vani", ili cak, iz Srbije, slazu, ili ne sa Vasim idejama, nije vazno,..samo znajte,... da ako Vi, tako krhi posle operacije, i narocito 12 god odlezanih bez ikakvog sudenja... 
= dozvoljavate sebi da hrabro, ODGOVORITE "NE", na 
NEpravdu...
= prestavljate jos uvek SVEZINU, i NEunistivost jednog izmucenog, ponizenog i ponosnog naroda !!! Hvala !
...Iako, srecom, ima jos uvek slicnih Vama medu novinarima, ...
= Koliko ih je na javnim mestima ????
неукротиви бунтовник | 30/03/2015 17:59
слобода је немјерљива суштина величине као што је величина немјерљива суштина слободе,уједињене у једну димензију представљају осмијех достојанства над силама мрака и неслобода,шта је уопште то правно гесло којим се служи хашки казамат,пратећи јавно суђење војиславу шешељу спознали смо најбруталније методе и подвале којима се служи западни војнообавијештајни систем у продукцији измишљотина кривице и лажи,вјештачко потплаћивање девијантних људских сподоба да жртви принесу толику количину лажи,од којих се никада не може опоравити,домаћи потплаћени естаблишмент чуда је чинио у својим измишљотинама на скрнављењу истине и жеље да се исти осуди,регионални поклисари зла увијали су све олује у вербални напад на истог,у злу нису себе видјели,судије које су биле непријатељски настројене према истом нису му могле пронаћи никакву кривицу због које би га осудили за 12 година тамновања,апсурд за апсурдом,да није било јавног суђења највјероватније би му накалемили много штошта,овако изашао је невин и
nikola andric | 30/03/2015 18:12
Ja zivim u Holandiji pa mi je poznata javna prositucija u
Amsterdamu. To je ''decji kasalj'' u uporedjenju sa Haskom prostitucijom. Neverovatno da se taj sud mogao srozati na taj nivo. Sudije nisu samo pravnici nego I medicinski specijalisti koji su utvrdili da je Seselj
potpuno ozdravio posle njihovog prethodnog ubedjenja
da je iz zdravstvenih razloga pusten da se brani iz slobode. Gledano sa pravne strane sramota je jos veca
jer njegova moguca kazna ne bi mogla da nadmasi vreme njegovog pritvora. Aj sad Srbijo.
mila simic | 30/03/2015 18:41
Jwedina zemlja pred kojom se ponizavamo je Rusija. Niti im trebamo, niti oni sljive za nas. A, da se gosp. Seselj mora vratiti u Hag - to stoji. Pod tim uslovima je pusten.
slobodan stanic | 30/03/2015 19:08
Nisam nikakav pristalica Seseljeve doktrine.Ali da haski Tribunal za 12 godina nije mogao da utvrdi njegovu krivicu,pakazuje da je taj sud lakrdija.Prema tome konacno Srbija treba da kaze :"Dosta mlacenja prazne slame"(Ovo je ipak ujdurma onih koji su bespravno sipali bombe sa osiromasenim uranijumom po Srbiji) Stalno nam ubacuju koske da se glozimo nioko sta.Uzdignimo se i odlucujmo svojom glavom.
stari znanac | 30/03/2015 19:57
@Ivan I | 30/03/2015 17:51: Bravo Ivane, u potunosti se slazem. One, koji same sebe ne postuju, ne postuju ni drugi.
Stari Znanac | 30/03/2015 21:51
@stari znanac | 30/03/2015 19:57 (??? Nemojte se lazno predstavljati, molim vas.)

Kompleksna terapija koju Seselj treba da dobija i lekarska kontrola nisu kompatibilni sa zatvorskim uslovima cak i u Hagu ili Scheveningenu te se Seselj sigurno nece vracati.
voja vojic | 30/03/2015 22:27
izrucenjem Sreselja hagu bi bila ugrozena njegova ljudska prava jer je tamo proveo 12 godina u zatvoru bez presude.on tamo moze biti vracen samo za slucaj izricanja presude, sve ostalo bi bilo nasilje nad njim...
advokat amater | 30/03/2015 22:46
Ovi sto bi da osude Seselja na 20 i vise godina a u isto vreme sebe smatraju europejcima trebalo bi da znaju,
1. Govor "mrznje" nije krivicno delo ni u jednoj demokratskoj zemlji,
2. U vecini vlada u evropskim drzavama sede stranke koje kad je u pitanju govor mrznje Seselj nije ni do kolena.
aleksimander hadžiprodanović | 30/03/2015 22:50
Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag.

Da vidimo državnike Tomu, Acu i Dačića koliko su spremni da se bore za Srbiju i njene građane.
Do sada su pokazali da se brinu samo za sebe i svoju fotelju.
Zoran Popovic | 30/03/2015 23:25
Ova ocekivana Vuciceva ujdurma ga moze skupo kostati. A ako naredi nasilno hapsenje Seselja bice jos gore i naravno pogubnije i za njega i za srpski narod. Umesto da pruzi ruku pomirenja, pomislio je da je toliko jak da moze svog stvaraoca da pobedi manipulacijama. A onima koji tvrde da je SRS beznacajna snaga preporucujem da se raspitaju o njenom aktuelnom statusu na politickoj sceni Srbije i da ga uporede sa pozicijom SNS-a, naravno ne uzimajuci u obzir poltronske istazivacke agencije. I neka pogledaju Seseljev plan ekonomskog oporavka Srbije koji je jasan da jasniji ne moze biti.
Recto Verso | 30/03/2015 23:53
Postovane kolege citaoci i komentatori, da li vam je mozda palo na pamet (kao meni) da je ovo samo jedna spoljno-unutrasnja politicka ujdurma da bismo naprimer zaboravili helikopter i potpisivanje sporazuma o pristupanju NATO prosle nedelje?
вокс попули | 31/03/2015 00:20
Војо,
настрану сви наши различити политички ставови, али: ово је онај тренутак кад ће српски народ да покаже колико је у њему остало куражи да не дозволи очигледно злостављање и иживљавање ништа-људи над тобом и читавим српским родом.
Уверени смо да нам је дужност да те одбранимо од окупатора и домаћих издајника и тиме себи спасимо образ.
Jedna Zena | 31/03/2015 02:40
Naravno da JESTE ujdurma, i ne samo zbog potpisivanja sporazuma sa NATO, ima tu dosta nacina kako Vucic moze profitirati... On, kao sahista, planira petnaest koraka unapred. 
Ali ono sto je najvaznije i zbog cega se vidi da je "ujdurma" jeste cinjenica da je 13.marta (pre samo 17 dana) tribunal ODBIO zahtev tuzilastva za vracanjem Seselja. Osim toga, i sada se govori samo o zahtevu TUZILASTVA, a NE TRIBUNALA. Dakle, neko opasno potcenjuje nasu inteligenciju i manipulise (OPET!), a zna se ko to sve vreme radi!!!
Naissus . | 31/03/2015 03:49
Sada je krajnje vreme da se pokaze da ova zemlja ima svoje ja i da se ovoj naklaradi od suda i politickoj inkviziciji kaze NE. Pokazi se sada Vucicu
Sale Marino | 31/03/2015 08:09
Da Seselj zaista voli Srbiju kako uporno i neobjasnjivo tvrdi, drzao bi jezik za zubima i ne bi ovu zemlju uvaljivao u jos problema pored svih koje vec ima...ovako, ovaj zlobni i neuracunljivi covek nastavlja da nanosi stetu drzavi kao poslednji iz ekipe devedesetih koja se izgleda zaklela da zatre Srbiju.

Vracajte ga nazad pa nek onda sam gleda sta ce dalje.
ana tot | 31/03/2015 08:18
Dokon pop I jarice krsti..Tribunal ovakav kakv je I cime se bavi odavno nema nikakvog smisla za postojanje U ostalom Seselj ih je naj jasnije definisao, ko su sta su I cemu sluze.
Ali, plate nisu male , lepo se od njih zivi I treba ih opravdati Najmanje je tu vazan Seselj kao jedinka, treba Srbiju dokrjciti.
Роко Прч | 31/03/2015 08:51
Ево прилике да се испуни жеља за све евроскептике.Навијам за Шешеља да се не преда,а Србија ће морати да размисли шта да ради.Најбоље би било да не интервенише,собзиром да је Шешељ безусловно пуштен.
Зар није очито да Европа ово намерно ради па кад је тако шта ће Србија тамо где је неће и где јој није место.
После ове ујдурме,наћи ће ЕУ следећу мантру јер Србију треба до изнемоглости дотући.
Dragan Sweden | 31/03/2015 08:54
Ako trenutna vlast u Srbiji zele sebi i drzavi dobro treba pod hitno da prekine svaki kontakt sa tom nakazom zvana haski sud.I ako do sada nisu svatili ko je to organizovao i zasto onda zaista moze da im se desi vrlo nezgodna stvar. Haski sud je cirukuz americke spoljne politike sto pre se raskine sa ovakvom ilegalnom organizacijom svima ce biti bolje.
original falsifikata | 31/03/2015 08:55
Najinteresantnije u svemu tome je sto sad Vucic, Vulin i ostali izigravaju zrtve pod izgovorom "zelja da se destabilizujue Srbija" i sl. Ne treba da se iznenadjujemo, cudimo, ljutimo - ovako prolazi svaka vlast koja ne ispuni ocekivanja gazdi. Prethodna je "izgubila" vlast, ovoj se salju "opomene" da radi ono sto joj se kaze brze i bolje, sto bi rekao Ilija Cvorovic i da bude zahvalna sto su je tukli. To je kao u akcionarskom drustvu, kad vlasnici nisu zadovoljni, menadzeri dobijaju packe, a radnici trpe ( sveto trojstvo : Nealternativni Zapad - domaci politicari - narod). Dr Seselj je u svemu tome, kako bi Marks rekao, sredstvo za rad ( nije u pitanju nikakva paranoja ili sl. jednostavno dobro oprobani recept koji funkcionise godinama)
Terra Balkanica | 31/03/2015 09:02
G. Vulin grmi na svim medijima kako neprijatelji Srbije žele da je destabilizuju zato što je premijer Vučić hrabro rekao u svom govoru od 24. marta da je akcija NATO bila agresija. Zanimljivo da dosad niko nije primetio da u tom govoru Vučić nijednom nije upotrebio reč "agresija", a NATO je pomenuo samo jednom, i to u rečenici: "Nećemo sukobe ni sa kim, ni sa NATO-om, a i sa svima drugima imamo partnerske odnose" (14:25 na snimku stanice Pink 3, youtu.be/tMIUT1poPWM). To je nažalost tipična srpska površnost zbog koje je nama tako lako manipulisati.
Ништа нелогично | 31/03/2015 09:19
Почиње се испостављати рачун за конвертитство и прелазак на Чедин пут.
Цицка . | 31/03/2015 10:21
Шта они хоће да троше паре и ништа да не раде, ако је први пут добровољно човек отишао мислећи да су тамо не поводљиви људи зашто би сада понављао исту грешку и за Шешеља је ово корисно , прво да олади мало, да припази на своју болест , евидентно је да мрзи комунисте , али данас ус вету скоро све водеће државе с епонашају горе од комуниста , зар он то не види
Ivan Zgrozeni | 31/03/2015 10:35
Slucaj je jednostavan. Vlada Srbije treba da odbije izrucenje Seselja iz istih razloga zbog kojih je bio pusten. U Srbiji ce imati najbolju lekarsku negu. Obzirom da je Tribunal "ustupio" pojedine slucajeve domacim sudovima, treba traziti da to bude ucinjeno i sa "slucajem Seselj". Tako bi se ponasala svaka suverena drzava koja stiti zdravlje svojih gradjana. Bio bi to dokaz da je demokratija u Srbiji dovoljno sazrela i da "remetilacke" izjave Seselja ne mogu da joj naskode za razliku od odluka Tribunala.

Нема коментара:

Постави коментар

Мирослав Лукић

Белатукадруз , Бела Тукадруз