Translate

Претражи овај блог

Укупно приказа странице

Петар Божовић: Нисмо ни осетили када су нам извадили мозак

УВОД У "2023. И ЈЕДНУ КРАТКУ ПРИЧУ"

 


ЦРТА - издваја.

 СА ТИМ  СЕ ЖИВИ

 

Кратких прича има ко и песка на спруду; свуда врве, као мрави. У штампи, на интернету; на друштвеним мрежама, на твитеру. На обавештењима која вам шаљу чим се пробудите из хитрометереолошког завета. "Данас на локацији Кучево:киша и снег!" Их, ништа ново. Зар може да око Светог Арханђела Михајла не пада снег?

Сотона нема шансе; не може да промени годишња доба.

Али, сотонаши могу да упропасте многе. Твитер ми шаље кратке твитове, скоро сваког јутра. Углавном без везе; успевају да ме изнервирају. Гледам јутрос - нема снега, али дува, ломи гране;ваљда неће да смлати све плодове мушмула? "Лоптица" ми скаче на крило - хеј, шта је било, мјауче. Чанци су пуни, али вероватно хоће нешто друго? Кувано жуманце? Нема ни два месеца, али упорно ме гледа у очи: као покојни "Жућа", чија је, можда унука или ћерка? Нестао је почетком пролећа ове, 2023. Током првих недеља када смо добили "Гару", игром судбине; није могао да поднесе конкуренцију? Жуте мачке су најинтелигентније. Са "Гаром" нисмо имали вајде; почела је да прескаче преко високог плота у туђе авлије, и да краде јаја из старе шупе. Вратили смо је тамо одакле смо је и узели... 

 

"Moju sestru je na peŝačkom prelazu, na zeleno, ubio lik i pobegо, ", објавила "Беба" и ту ми објаву твитер посла док пијем кафу. "Uhvaćen posle 5 god i dobio 1 godinu. Žeksov sin za život devojke koju je ubio dobio nanogicu.  Baŝ me zanima koliko će za život koji je oduzeo juče dobiti otac Peđe Stojakovića." - 17. нов. 2023. Око пет поподне, у сумрак. - 32.000 прегледа!

Марко Бундало коментарисао: 

"Tako je fudbaler Stefan Mihajlović ubio mog teču pre 9 godina, i dana nije odležao za to. Krunski svedok je naprasno promenio iskaz preko noći."
Беба: "Тако то иде".

 

Милена: "Жао ми је. " 

Беба: "Бесмислена смрт, глупа, најглупља".

МирКА, пасионирана шетачица: "Nagradu, najverovatnije, za dobar pogodak".

 Беба: 

"Ako ga bude branio đavolji advokat Milenko Milisavljević (branio i Žeksovog sina i Petru Cvejić) neće dobiti niŝta.Taj advokat mi je objasnio da je ubica moje sestre dobio 1g zato ŝto je to normalna kazna za to delo ("obiĉna saobraćajka sa srmtnim ishodom i to je to bgd prosek").

 Ивона: "Баш ми је жао. Страшно."

Беба: "Јбг".

Водолијица.Готивница : " Туга до неба. Држи се"

Беба: "С тим се живи".  "Живот у Србији на продају. Не вреди ништа"... итд

Нема више. На овој слици доле, првој, предратна магаза, великог и вредног нашег сеоског коњољупца. Преминуо пре три деценије. Дошли унуци, праунуци, чукунунуци. Дошли. Отишли. Где?Сам Бог зна... али то је већ нека друга, пардон трећа прича...
 

субота, 18. новембар 2023.

Нема коментара:

Постави коментар

Мирослав Лукић

Белатукадруз , Бела Тукадруз