Nemački pisac Mihael Bekler će biti gost Beograda i Platoa od 23. do 24. maja.
Književno veče održaće se 23. maja u 19h u Ilegali, a potpisivanje knjiga 24. maja u 12h u knjižari Plato u Knez Mihailovoj 48
Ovog pisca pamtite po romanu Čuti verdija i umreti, a pre nekoliko meseci objavili smo i njegov roman Oluja nad Majorkom.
Ono što njegovo pisanje čini zanimljivim jeste spoj kriminalističkog romana i turističkog vodiča. U svojim knjigama on vodi radnju tako da budu uključeni svi važni delovi određene regije gde se ona dešava i na samom kraju čitalac dobija registar turističkih pojmova, od kulturno-istroisjkih, preko geografskih do informacija o hotelima, restoranima, mestima za izlaske. Svi ti pojmovi su se tokom naracije već pominjali, junaci su na njih bili upućeni. Unutar ovog svog žanra kriminalističko-turističkog romana Bekler je razvio i podžanr vinski roman. Tako se u dva njegova romana koja se dešavaju u Francuskoj u Burgundiji i u Italiji u Toskani te oblasti i krimi priča smeštena u njima obrađuju kroz temu vina, vinarstva, vinarija. Bekler je takođe i veliki poznavalac različitih kuhinja pa se kulinarski specijaliteti i gurmansko uživanje u hrani javljaju gotovo u svim njegovim delima
(Izvor: Tat. Debeljački)
Književno veče održaće se 23. maja u 19h u Ilegali, a potpisivanje knjiga 24. maja u 12h u knjižari Plato u Knez Mihailovoj 48
Ovog pisca pamtite po romanu Čuti verdija i umreti, a pre nekoliko meseci objavili smo i njegov roman Oluja nad Majorkom.
Ono što njegovo pisanje čini zanimljivim jeste spoj kriminalističkog romana i turističkog vodiča. U svojim knjigama on vodi radnju tako da budu uključeni svi važni delovi određene regije gde se ona dešava i na samom kraju čitalac dobija registar turističkih pojmova, od kulturno-istroisjkih, preko geografskih do informacija o hotelima, restoranima, mestima za izlaske. Svi ti pojmovi su se tokom naracije već pominjali, junaci su na njih bili upućeni. Unutar ovog svog žanra kriminalističko-turističkog romana Bekler je razvio i podžanr vinski roman. Tako se u dva njegova romana koja se dešavaju u Francuskoj u Burgundiji i u Italiji u Toskani te oblasti i krimi priča smeštena u njima obrađuju kroz temu vina, vinarstva, vinarija. Bekler je takođe i veliki poznavalac različitih kuhinja pa se kulinarski specijaliteti i gurmansko uživanje u hrani javljaju gotovo u svim njegovim delima
(Izvor: Tat. Debeljački)
Нема коментара:
Постави коментар