Translate

Претражи овај блог

Укупно приказа странице

Петар Божовић: Нисмо ни осетили када су нам извадили мозак

среда, 18. март 2020.

„Čuvajte se virusa i čitajte Danas jer ne širimo lažne informacije, a ni virus“


Pored svih knjiga, Petrović poručuje i: „Čuvajte se virusa i čitajte Danas jer ne širimo lažne informacije, a ni virus“.

...
Pobunjeni Atlas, Aj Rend – U karantinu je najbolje je da čitate debele knjige jer moraju da se čitaju najduže. Pošto nemam Tukiditove Peloponeske ratove koji su jako debeli ti je ova knjiga, 900 strana drži pažnju makar dva dana, navodi Petrović.
Drugi predlogl urednika Danasa je „Urednik“ Marka Vidojkovića. Kaže izabrao je jer je i sam urednik, a knjiga opisuje njegove doživljaje dok je kao urednik Plejboja bio u Las Vegasu.
Groznica bele linije, Lemi Kilmister. Treća knjiga je autobiografija Lemi Kilmistera, legendarnog frontmena benda Motorhed. Voleli ga ili ne “Groznica bele linije” će vam sigurno zadržati pažnju. Potom tu je „Zvuk zveri“, samo za ljubitelje hevi metala. Kompletna istorija. Kako je nastao i kao su nastali ljudi sa ovim čudnim frizurama kakvu sam i sam nosio, objašnjava Petrović.
Sledeća preporuka je „Kilometar od 800 metara“ Dragana Todorovića koju opisuje kao sjajnu zbirku reportaža kolege iz Vremena. „Dragan to radi majstorski sa svojim prepoznatljivim stilom“, ukazuje Petrović.
O tome šta će biti u Evropi, možda jednog dana, Draža preporučuje da čitate u knjizi Mišela Ulebeka „Pokoravanje“.
Samo bogovi mogu obećati, Božo Koprivica. Pošto nema fudbala, o fudbalu i nefudbalskim stvarima. Pilotska knjiga, Zoran Modli – Ako niste naučili da pilotirate, ovo vam je jedinstvena prilika. Knjiga nedavno preminuilog Zorana Modlija, ukazuje Petrović.
Među preporukama je i „Džef u Veneciji, smrt u Benaresu“ Džefa Dajera koju je čitao letos u Veneciji, na preporuku kolege iz Nedeljnika Branka Rosića.
I za kraj „Knjiga o Beogradu“ Gorana Vesića.
– Za kraj je ostala knjiga, najteža za čitanje. Nezgrapna. Ne može ni ležeći ni sedeći. Čudno je napisana. Bila je potrošna rekvizita u emisji “Pljiž”. A knjige ne bacamo. A nije loša ni kao kamen za kupus, dodaje urednik Danasa.

     извор: >>>>>>>>

Нема коментара:

Постави коментар

Мирослав Лукић

Белатукадруз , Бела Тукадруз