Укупно приказа странице

Translate

Претражи овај блог

субота, 18. новембар 2023.

ЦРТА - издваја. УВОД У "1000 И ЈЕДНУ КРАТКУ ПРИЧУ"

 СА ТИМ  СЕ ЖИВИ

 

Кратких прича има ко и песка на спруду; свуда врве, као мрави. У штампи, на интернету; на друштвеним мрежама, на твитеру. На обавештењима која вам шаљу чим се пробудите из хитрометереолошког завета. "Данас на локацији Кучево:киша и снег!" Их, ништа ново. Зар може да око Светог Арханђела Михајла не пада снег?

Сотона нема шансе; не може да промени годишња доба.

Али, сотонаши могу да упропасте многе. Твитер ми шаље кратке твитове, скоро сваког јутра. Углавном без везе; успевају да ме изнервирају. Гледам јутрос - нема снега, али дува, ломи гране;ваљда неће да смлати све плодове мушмула? "Лоптица" ми скаче на крило - хеј, шта је било, мјауче. Чанци су пуни, али вероватно хоће нешто друго? Кувано жуманце? Нема ни два месеца, али упорно ме гледа у очи: као покојни "Жућа", чија је, можда унука или ћерка? Нестао је почетком пролећа ове, 2023. Током првих недеља када смо добили "Гару", игром судбине; није могао да поднесе конкуренцију? Жуте мачке су најинтелигентније. Са "Гаром" нисмо имали вајде; почела је да прескаче преко високог плота у туђе авлије, и да краде јаја из старе шупе. Вратили смо је тамо одакле смо је и узели... 

 

"Moju sestru je na peŝačkom prelazu, na zeleno, ubio lik i pobegо, ", објавила "Беба" и ту ми објаву твитер посла док пијем кафу. "Uhvaćen posle 5 god i dobio 1 godinu. Žeksov sin za život devojke koju je ubio dobio nanogicu.  Baŝ me zanima koliko će za život koji je oduzeo juče dobiti otac Peđe Stojakovića." - 17. нов. 2023. Око пет поподне, у сумрак. - 32.000 прегледа!

Марко Бундало коментарисао: 

"Tako je fudbaler Stefan Mihajlović ubio mog teču pre 9 godina, i dana nije odležao za to. Krunski svedok je naprasno promenio iskaz preko noći."
Беба: "Тако то иде".

 

Милена: "Жао ми је. " 

Беба: "Бесмислена смрт, глупа, најглупља".

МирКА, пасионирана шетачица: "Nagradu, najverovatnije, za dobar pogodak".

 Беба: 

"Ako ga bude branio đavolji advokat Milenko Milisavljević (branio i Žeksovog sina i Petru Cvejić) neće dobiti niŝta.Taj advokat mi je objasnio da je ubica moje sestre dobio 1g zato ŝto je to normalna kazna za to delo ("obiĉna saobraćajka sa srmtnim ishodom i to je to bgd prosek").

 Ивона: "Баш ми је жао. Страшно."

Беба: "Јбг".

Водолијица.Готивница : " Туга до неба. Држи се"

Беба: "С тим се живи".  "Живот у Србији на продају. Не вреди ништа"... итд

Нема више. На овој слици доле, првој, предратна магаза, великог и вредног нашег сеоског коњољупца. Преминуо пре три деценије. Дошли унуци, праунуци, чукунунуци. Дошли. Отишли. Где?Сам Бог зна... али то је већ нека друга, пардон трећа прича...
 

Нема коментара:

Постави коментар

Мирослав Лукић

Белатукадруз , Бела Тукадруз